Čokoládový raw dort – recept

Sladkostmi od závislosti k nezávislosti. Blog o zdravém pečení plném energie

Čokoládový raw dort – recept

Korpus:

  • 200g datlí,
  • 4 velké hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
  • 2 lžíce mletého kokosu,
  • 1 lžíce raw-kakaa,
  • malá špetka soli
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce kokosového oleje
  • Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  • 500 ml vlažné vody
  • 2 plné hrsti kakaového másla
  • 4-6 lžic (Raw kakaa) nebo klasického bio holandského kakaa (tuhle variantu preferuji já)
  • 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
  • špetka soli,
  • 500 g kešu oříšků,
  • javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti. Můžete použít i med.) mixuj 🙂

Zdobit můžete ( já mám nejraději bez ovoce)

Vhodné ovoce: maliny, borůvky, pomeranče!

Malá poznámka- (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Po umixování do hladka, nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.

 

Jedna odpověď

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *